Hosted Exchange

Het inzetten van een server in een netwerk voorziet in allerlei praktische extra functionaliteit. Een mooi voorbeeld is de Exchange server. Deze handelt de mail af en voorziet de clients van hun mailbox en agenda’s. Daarnaast kan men mobiele apparaten, zoals een smartphone of laptop koppelen om zo altijd de laatste mail en afspraken beschikbaar te hebben.

Het nadeel is dat zo’n server moet worden aangeschaft, ingericht en onderhouden. Dit brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Vooral voor bedrijven met maar één of enkele medewerkers is dit doorgaans niet interessant waardoor men uiteindelijk terug valt op de meer gangbare en goedkopere POP-mailboxen. Het nadeel hiervan is weer dat de mail en agenda vaak lokaal op de pc worden bewaard en dus niet overal beschikbaar zijn. Daarnaast ontstaan er dan vaak verschillen tussen bijvoorbeeld uw telefoon en pc omdat er niet gesynchroniseerd wordt.

Middels de Hosted Exchange dienst van van Halm IT kunt u al deze functionaliteiten wel beschikbaar krijgen. Uw mailbox staat veilig op een server en is voorzien van Anti-Virus, Spamfiltering en wordt meegenomen in een Backup. De mailbox is benaderbaar via uw eigen outlook, smartphone of webmail. U kunt mailboxen van collega’s inzien en agenda’s delen. Kortom, alle uitgebreide functionaliteiten van een Exchange server en niet de hoge aanschaf en onderhoudskosten. U betaald een klein bedrag per mailbox per maand en kunt het aantal ook per maand aanpassen. De ondersteuning op deze dienst wordt ook gewoon gedaan door van Halm IT, dus één aanspreekpunt voor de gehele dienst.

De Hosted Exchange dienst draait op een Microsoft Exchange 2016 server welke redundant is uitgevoerd, zodat een beschikbaarheid van 99,95% kan worden gegarandeerd.