Cloud Backup

In het huidige technologische tijdperk is vrijwel alles digitaal, ook uw gegevens. Denk hierbij aan persoonlijke data zoals foto’s en documenten, maar ook zakelijke gegevens zoals uw administratie, klantenbestand of wat u dan ook maar digitaal opslaat. Het is dus van groot belang dat deze gegevens niet alleen veilig worden opgeslagen, maar ook beschermd zijn tegen verlies door hardwaredefecten, (natuur)rampen en kwaadaardige software zoals virussen en ransomware.

Een degelijke en betrouwbare backup is dus onmisbaar. Tenslotte is in de IT eigenlijk alles te herstellen behalve data dat er niet meer is. Probeer uzelf maar eens in te denken dat alle gegevens die op uw pc staan er ineens niet meer zijn en niet meer terug te halen zijn. De gevolgen hiervan kunnen enorm zijn!

Er zijn diverse mogelijkheden om een goeie backup te maken. Een simpele kopie naar een externe USB schijf is bijvoorbeeld al een vorm van backup. Nadeel hiervan is wel dat u deze handmatig moet maken en er ook aan moet denken om deze te maken. Vaak wordt dit vergeten of uitgesteld waardoor de gegevens in de backup soms enkele dagen of weken oud kunnen zijn. Daar komt bij dat deze schijf vaak bij de pc wordt bewaard waardoor in geval van bijvoorbeeld brand de backup ook verloren gaat. De gegevens buiten de deur bewaren is dus een veel betere optie. Echter betekend dit in geval van een externe USB schijf dat fysiek deze mee moet worden genomen. Het gevaar hiervan is weer dat u deze kan verliezen waardoor uw gegevens op straat belanden.

De ideale oplossing hiervoor is de Cloud Backup. Deze maakt automatisch dagelijks een backup van al uw belangrijke gegevens en deze backup wordt in de cloud bewaard zodat u altijd de laatste versie veilig buiten de deur hebt staan. Aangezien de backup over het internet wordt gemaakt hoeft u dus niet met een fysieke USB schijf over straat. Daarnaast gaat dit geheel automatisch, het enige wat u hoeft te doen is uw pc aan te zetten.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van retentie. Dit betekend dat er meerdere versies van uw gegevens worden bewaard. Wilt u bijvoorbeeld de versie van vorige week van uw document terug, dan is dit gewoon mogelijk!

 

Wilt u meer weten over de Cloud Backup? Neem dan gerust contact met ons op!