Host IT

Host IT is de verzamelnaam voor de diverse Cloud Hosting diensten die van Halm IT u kan bieden.

Het gebruiken van diensten in de cloud is tegenwoordig niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. U wilt tenslotte ook overal bij uw gegevens en applicaties kunnen en uw gegevens veilig in een backup buiten de deur hebben. Echter is de cloud een relatief ongrijpbaar iets. U weet tenslotte niet (precies) waar uw gegevens staan en wie hier allemaal bij kunnen.

Een alternatief is uw eigen cloud maken middels eigen server(s). Probleem hiermee is vaak dat hier weer een geschikte ruimte voor nodig is met alle benodigde faciliteiten, zoals airconditioning, noodstroomvoorziening en een degelijke internetverbinding. Doorgaans is de investering hiervoor dermate hoog dat men hier vanaf ziet, waardoor uw apparatuur weer gevaar loopt (oververhitting, dataverlies door stroomuitval, etc).

van Halm IT biedt u hier de oplossing voor.

In ons eigen (mini) datacenter in Kampen bieden wij u diverse hosting en cloud oplossingen. Het datacenter is elektronisch beveiligd, voorzien van airconditioning en noodstroomvoorziening. Er wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde backup oplossingen zodat downtime en dataverlies wordt geminimaliseerd. Toegang tot het datacenter is alleen mogelijk voor van Halm IT. Indien u zelf toegang wilt dan kan dit op afspraak en onder begeleiding van van Halm IT. Hierdoor weet u wie er fysiek bij de systemen kunnen.